Izmjera prostora

Izmjera prostora

Izmjeru prostora u koji se montiraju proizvodi koji su predmet ponude prodavatelja prema kupcu izvodi prodavatelj, ili s njegove strane ovlaštena osoba, samo i jedino u slučaju ugovorene montaže predmetnih proizvoda od strane prodavatelja.

Izmjerom prostora prodavatelj preuzima na sebe odgovornost za točnost i preciznost dimenzija naručenih proizvoda te mogućnost njihove montaže u za to predviđen prostor kupca, a sve u granicama dozvoljenih odstupanja i pravila struke.

Ukoliko nije ugovorena montaža, proizvodi se izrađuju prema mjerama i naputcima kupca na kojem, u tom slučaju, ostaje teret odgovornosti za točnost dimenzija i mogućnost montaže proizvoda.

Izlazak na izmjeru dogovara se nakon primljene uplate avansa po prihvaćenoj ponudi od strane kupca.

Trošak izmjere prodavatelj uračunava u iznos montaže, te se ne izražava zasebno na ponudi.

Kupac je za kvalitetno odvijanje izmjere dužan osigurati nesmatan pristup prostoru u prethodno dogovorenom terminu te spremnost prostora za izmjeru, što se definira kao stanje prostora u kojem su završeni svi građevinski, keramičarski, podopolagački, soboslikarski i instalaterski radovi. Ukoliko bilo koji od navedenih uvjeta nije ispunjen, osoba ovlaštena od strane prodavatelja za izmjeru dužna je odbiti izvršiti istu, te se izmjera prolongira do ispunjenja svih gore navedenih uvjeta, o čemu će kupac obavijestiti prodavatelja.

Svaki neuspješan izlazak na izmjeru kao rezultat neispunjenja gore navedenih uvjeta prodavatelj je ovlašten naplatiti od kupca u iznosu 30% cijene montaže u ponudi prihvaćenoj od strane kupca. 


Fatal error: Uncaught Symfony\Component\Debug\Exception\ContextErrorException: Warning: SessionHandler::write(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/obliqhr/vendor/symfony/http-foundation/Session/Storage/Proxy/SessionHandlerProxy.php:69 Stack trace: #0 [internal function]: Symfony\Component\HttpFoundation\Session\Storage\Proxy\SessionHandlerProxy->write('d0e42099f652fb5...', '_sf2_attributes...') #1 [internal function]: session_write_close() #2 {main} thrown in /home/obliqhr/vendor/symfony/http-foundation/Session/Storage/Proxy/SessionHandlerProxy.php on line 69